Péntek, 2024-03-29, 4:13 PM
A nők világa
Üdvözöllek Vendég



Fórum
A nők annak ellenére hogy
gyengébbik nemnek vannak titulálva, mégis többet ki kell bírjanak mind a férfiak.
Ebben szeretnénk segíteni őket.
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Test category » Szépség/egészség » A szépség belülről jön
A szépség belülről jön
TimiDátum: Péntek, 2012-05-04, 12:40 PM | Üzenet # 1
Látogató
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 6
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Nem telik el olyan nap, hogy ne futnék bele egy óriásplakátba, ahol "tökéletes" lányok mosolyognak rám, vagy néznek kacéran. A médiában a tökéletes lányok képeinek százalékos aránya jóval magasabb, mint a természetes, hétköznapi lányok képei. Mit sugallnak a képek? Ha nem így nézel ki, selejt vagy, értéktelen. Csak akkor lehetsz valaki, ha olyanná válsz, mint a kép. De hát az csak egy kép!

A tökéletesség csak illúzió? A minap belefutottam egy cikkbe, ahol azt taglalják, hogy Christina Aguilera mennyire meghízott. Miért? Mert talán ő is ember? A média folyamatosan nyomon követi, ki hízott, ki fogyott. Igazán nem lennék a helyükben.
Pár nappal ezelőtt az iskolámban volt egy előadás, aminek a lényege az volt, adj magadra, de maradj önmagad! Szerintem mindenki érzi, hogy ez a legnehezebb. Főleg, amikor ennyire főszerepben van a TEST.
Mutattak retusált, és retusálatlan képeket. Elmagyarázták, hogy a legtöbb kép csak ILLÚZIÓ. Közben annyi minden forgott le előttem, mintha életem filmjét nézném. Illúzió...nem hinném, hogy a szépség illúzió. Léteznek ilyen lányok, de ha a plakátokon csak ők szerepelnek, az emberek képe merőben eltorzul.
Azt hiszem, 4 fajta ember létezik. Van, aki van olyan szerencsés, hogy alkatilag vékony (irigyeljük is őket), van, aki koplal, hogy olyan legyen, mint a plakáton lévő lányok, van, akinek stabil az önértékelése, egészsége érdekében sportol, és van, aki csak eszik és eszik. Összegezve, nem állunk valami jól ebben az ügyben...
Figyelmedbe...Figyelmedbe ajánljuk még:

Azt is mondták az előadáson, hogy csak egyetlen gondolat, döntés választ el a változástól. Ez lehet, hogy bután hangzik, de van benne valami. Ha elhatározom, hogy teszek az egészségemért és az önbecsülésemért, sportolok, és egészségesen ESZEM, akkor jó úton vagyok.
De ha az fogalmazódik meg bennem, hogy felhagyok az evéssel, vagy egyszerűen nem foglalkozom a testemmel, esetleg sajnáltatom magam, pótcselekvésként pedig az EVÉSHEZ nyúlok, az nem a legjobb megoldás.
A társadalom felfogásán kéne változtatni. Úgy érzem, mintha az emberek nem találnák a középutat, így a szélsőségeket választják. Koplalás, bulimia, vagy obezitás. Sajnos azt tapasztaltam az utóbbi időben, hogy a környezetemben egyre több a koplaló, és a túlsúlyos ember.
A médiának hatalma van, ezt mindannyian tudjuk. A hétköznapok felett mégis mindenki elsiklik. Én mégis kíváncsi lennék rá, hány ember életét változtatták meg ezek a cikkek, reklámok, plakátok? A média neurotikussá teszi a társadalmat? Mennyire plasztik a világ? Kedves média! "Minek nevezzelek"?
 
Fórum » Test category » Szépség/egészség » A szépség belülről jön
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Copyright MyCorp © 2024 |